Trening på duer starter 01 august i Straumsbukta

Published 29 juni 2017

Jakthundkurs i Tromsø

Course Date : Vi tar i mot enkelt personer og små og store grupper. Ta kontakt for informasjon og bestilling. Mobil 41332404

Velkommen til fuglehundtrening.

Langt mot nord ligger fuglehundenes Mekka. Hele året trenes det hund her.

Rett utenfor Tromsø, på Kvaløya ligger Straumsbukta. Her ligger Straumsbukt gård. En gård som ble bygd opp i 1812.  Gården er på i alt 12 000 dekar (da). Der 200 da. er oppdyrket, 6000 da. er bjørkeskog og resterende areal er fjell, myr og fjære.

Det er bra med fugleliv og annet liv på gården. Av villfugl har vi det meste av de arter som er her i Troms. Bra med orrfugl og rype i skog og fjell er det også.

Gården drives i dag av sjette generasjon på gården Ane Eilertsen og hennes samboer Øyvind Trondsen.

Gården ligger 40 minutters kjøring fra Tromsø. 30 minutter fra flyplass. Arealet på bildet under, tilhører stort sett gården.

 

 

 

 

Øyvind har jobbet aktivt med hunder i over 30 år, og det var naturlig at vi startet med hundeskole her etter at han flyttet inn på gården. Vi valgte å jobbe sammen med OsloHundeskole, og vi driver Oslo Hundeskoles avdeling i Tromsø. Dette fordi vi mener de besitter mest allsidig erfaring på familiehunden her i landet.

 

Øyvind sin allsidighet med hundetrening har ført til at vi i dag har mange spesialiteter innenfor hundetrening her. Utenom familiehunden, kommer gjeterhund, agility, søkshunder og flyball. Fuglehunder begynner også å bli en av våre spesialiteter, eller rettere sagt vi hjelper personer med stående og støtende fuglehunder til å få trent opp sine hunder.  Selvsagt har vi også egen fuglehund.

 

Fuglehundmiljøet her i Troms har tatt veldig godt imot oss. Det har ført til at vi i dag har et godt samarbeid med Fuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb. Også på landsplan har vi blitt lagt merke til. Det medførte til at Norsk Breton Hundeklubb la ei samling her i forbindelse med sitt landsmøte sommeren 2017.

 

I 2016 og 2017 har Fuglehundgruppa til Tromsø Klubb holdt jakthundprøve hos oss. Så det er sikkert mange av dere som allerede har besøkt oss.

Til provokasjon benytter vi oss av duer og vaktler eller annen hønsefugl til fuglehundtreninga.

 

Første sommeren vi hadde vi fuglehundtreff her på gården var i 2009. Siden da har vi hatt fuglehundtrening her på helårsbasis.  Noen fuglehundtreff har vi også holdt for klubber.

 

 

 

Vi har også en gapahuk i fjæra og ei stor grillhytte inne i dalen som er populær å bruke i forbindelse med  treff og trening.

 

Bildet til høyre

Fra Breton klubbens landssamling 2017

Bildet under er grillhytta. Den rommer fint 25 personer

 

 

 

Spesialtrening for de som måtte ønske det

Øyvind har jobbet med problematikk på hund i over 20 år.

Enkelte hunder har pådratt seg fobier ang trening på fugl, og dette er noe vi stort sett kan hjelpe med.

 

 

 

Bilde over. Kan vi se en pointer som jobber med standtrening. Fuglen sitter i bur øverst i høyre hjørne. Bildet er tatt fra hallen på gården.

 

Bildet under, kan dere se duftlaboratoriet. Der vi kan rette opp det meste gjennom luktesansen til hunden. Eller forsterke luktesansen til hunden. Et flott hjelpemiddel også for å dempe stressede hunder. Her lærer de også å konsentrere seg.

 

Buktedalen.

 

Fuglehundfolkets Mekka, ligger inne i Buktedalen. Midt i området ligger grillhytta   vakkert til inne i dalen med flott utsikt mot sundet. Grillhytta ligger mitt inne i treningsområdet vårt. Her er det mulighet for å sette opp telt eller en har med campingvogn, eller leie seg inn i North Tour Camp sine flotte lavvotelt. Her kan dere få bestilt mat eller dere kan holde maten selv. Dette må skje etter avtale.

Toaletter er det også på stedet.  Trenger noen å dusje, så er det mulighet for det på gården bade kan en gjøre i elva, som renner forbi campen. Selvsagt er det mulighet for medbragt telt eller vogn eller bobil. Det parkeres utenfor campen, slik at en kan benytte seg av fasilitetene der.

 

Bildet til venstre er tatt inne i grillhytta, til høyre ser dere inn i ett av teltene. Overnatting i telt 500 kr pr pers pr.natt.

Treningsterrenget er rett utenfor campen. God utsikt fra campen på flere treningsfelt. Treningsterrenget er mest jorder, myr og liskog. Altså en flott biotop for rype. Vi har også granskog der orrfuglen liker seg godt.

 

 

 

Hva kan vi tilby dere?

Ut over det vi allerede har lagt frem kan vi tilby dere følgende:

  • Lydighetstrening                                     Andre hundeaktiviteter
  • Ro i oppflukt                                     Duftlaboratoriet
  • Stand                                                 Utfordrende atferd
  • Reis Agility  Reviering     Flyball
  • Skudd                                                            Sporsøk
  • Apportering m/avlevering
  • Lage deres program for helga.

 

Bildene som følger er fra tidligere treff her.

 

 

Timespris for duetrening

Enkelt person                                     kr  550,-

Pris for lita gruppe 2 – 6 personer     kr  800,- Pris for stor gruppe over 6 personer  kr 1000,-

Må det leies inn flere instruktører legges det på kr 500  pr. time.

 

Helgepris for treff på gården blir etter avtale. Campingvogn, bobil. 100 kr pr natt. Telt 50 kr pr natt.

 

Ledige helger pr i dag: 8 – 10 juni, 22 – 24 juni, 3 – 5 juli og 3 -5 august.  Ta kontakt og book av helga.

 

Ta kontakt hvis dere kunne tenke dere et besøk hos oss. Vi kan skreddersy et opplegg for dere, eller bistå med det vi har og kan for dere.

 

Med vennlig hilsen Straumsbukt gård

Ane og Øyvind

Legg igjen en kommentar

BESTILL KURS
Samarbeidspartnere