Flyballkurs i Tromsø

Published 1 juli 2018

35-_MG_4810

Course Date : 14 -16 september Hastighet, spenst og apportering – For en ballgal hund må dette være selveste drømmen av en hundesport.

flyball

Tekst: Silje Viola Hansen Foto: Kurt Jarnes/ Oslo Hundeskole.
Publisert med godkjennelse fra Hund&Fritid

Kurset går i Straumsbukta. Blir det dårlig vær, trekkes kurset innomhus.

Voksende sport

Flyball er per i dag en av de raskest voksende hundesportene i verden, og er en stor sport internasjonalt. Nå har sporten endelig funnet veien til Norge også, og landets første flyballkurs ble avhold av Oslo Hundeskole på Melnes gård i fjor vinter, med stor suksess. Pådriverne bak sporten her til lands er Oslo-hundeskole og de jobber nå for å få i gang et skikkelig flyballmiljø . – Målet er å få opp interessen, introdusert sporten i hele landet og til slutt få satt sammen et landslag, forteller de ivrig.

Lagarbeid  
Flyball er en hundestaffet hvor fire hunder konkurrerer sammen som et lag. Hundene skal hoppe over fire hindre, før de vender på en flyballboks der de plukker med seg en tennisball, for så å hoppe tilbake over de samme hindrene. Når en hund har passert det siste hindret, kan neste starte. Konkurranser kjøres i heat og går på tid. Per i dag er det om lag 15 ekvipasjer som trener aktivt, fordelt på lagene i Ski og Enebakk som ledes av henholdsvis Kristiansen og Olsen. (Oppdatert: I 2015 er det faste treningsgrupper i Oslo, Follo, Bergen og Oppland). Vi håper å få til det samme her i Tromsø.

– Vi tenker å starte med individuele konkurranser, og håper selvsagt da mange vil komme å se hvor gøy dette er.

For alle
Sporten passer for alle hunder, store som små, unge som gamle. I dag har de alt fra Jack Russel terrier, til doodler og blandingshunder som er med og trener, og har man en spenstig hund som liker å løpe og som liker baller har man en god forutsetning for å gjøre det bra.
– Mange tror at man for eksempel må ha en border collie for å gjøre det bra i en sånn sport, men det er helt feil. Her kan alle hunder være med og hindrene på banen blir stilt etter den minste hunden på laget. En forutsetning er imidlertid at hunden går fint med andre hunder, da det er en lagsport, forteller flyballentusiastene. Som i mange andre hundesporter er det forøvrig viktig at hunden er ferdig utvokst før man starter å trene, da hindrene kan være en belastning for hunden.

flyball2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knytter bånd
Begge de to hundeinstruktørene er svært aktive i andre hundesporter også, og bruker flyballen som en fin avveksling.
– Det er viktig at det ikke bare er jobb for hundene hele tiden, men at de får lek og moro også. Vi ser jo hvordan mer lek i hverdagen knytter et sterkere bånd mellom hund og eier. Generelt er vi også opptatt av at folk skal bruke hundene sine, og at ikke det bare blir sde faste turene og samme rutinene hver dag. Det er utrolig artig å se hvor gira hundene blir når vi tar de med på flyballtrening og hvor mye de gleder seg til å sette i gang.

flyball3

flyball1

Bli med på en morsom og fartsfylt opplevelse med din hund. Flyball er i skuddet dere! Bli med du også. Passer for de fleste hunder., som liker å leke med ball. Vi starter opp med treningsmuligheter og konkurranser.

Ta med hund og kobbel, langline og godbiter. Vi holder baller og alt utstyr en måtte trenge. Oppmøte er på Straumsbukt gård i Straumsbukta på Kvaløya, der hundeskolen holder til. Det er skiltet ved avkjøring. Vi starter opp kl 18.- fredag. og avslutter fredag kl 21. Lørdag og søndag fra kl. 10 -16. Ta med mat og drikke. Samt  klær for å trene utendørs. Vi sees!

Legg igjen en kommentar

BESTILL KURS
Samarbeidspartnere