Ofte stilte spørsmål

Published 12 mai 2022

Her har vi samlet de mest vanlige spørsmålene om Hundetrener og instruktørutdanningen. Finner du ikke svarene på dine spørsmål her, er du velkommen til å sende mail til utdannelse@oslo-hundeskole.no eller ringe 22076776.

Hvor lenge varer kurset?

Kurset varer i 10-11 mnd. En helg pr mnd fra oppstart til kurset er avsluttet. Vi har aldri samlinger i juli. Som deltaker har du også mulighet til å delta som observatør og etter hvert hjelpeinstruktør på kurs i våre lokale avdelinger. Da følger du valpekurs, grunnkurs, etc. Dette avtales i din lokale avdeling (https://oslo-hundeskole.no/kunderservice/kontakt/)

Når er det kursoppstart?

Vi starter opp et instruktørkurs i august/september og et i januar hvert år.

Hva kreves det for å delta på kurset?

Vi har ingen spesielle krav for å delta på vårt instruktørkurs utover at man må være minimum 16 år og være interessert i hund. Dersom du er 16 år og melder deg på skal du være bevisst at vi stiller de samme kravene til deg, som alle de andre på kurset. Vi anbefaler også at du har hund, eller har tilgang på å låne en hund gjennom kurset – spesielt da du på siste eksamen skal vise en lydighetsøvelse med en hund.

Hva er kurstidene de respektive helgene?

På fredag har vi kurs fra 18.30 – ca 21.00. På lørdag og søndag varer dagene fra 09.00 – ca 15.00. Enkelte helger kan dette avvike noe avhengig av helgens tema.

Hvor er samlingene?

Teorien gjennomføres på Kløfta: Kløfta Velhus, Kongsvingervegen 10, 2040 Kløfta. Gratis parkering. Det er også mulig å følge teorien over Zoom.

De praktiske treningene er enten på Kløfta eller i Alnaparken i Oslo.

Når får man timeplanen for kurset?

Kursdatoene er klare minimum 4 mnd før kurset starter. Da legges helgene ut på våre nettsider www.oslo-hundeskole.no/instruktorkurs. Innholdet i de respektive helgene får deltakerne ved kursoppstart.

Må man ta noen eksamener på kurset?

Ja, hver modul avsluttes med en eksamen. I modul 1 skal det leveres inn en hjemmeoppgave, siste dagen på modul 1 er det en skriftlig eksamen, mens på slutten av modul 2 skal man ha praktisk eksamen. Den praktiske eksamenen er både en øvelse med egen hund i tillegg til at man skal holde et lite kurs og vise hvordan man egner seg som instruktør.

Hva kan man jobbe med etter kurset?

Det er forskjellige motivasjoner for å ta kurset. Noen ønsker bare å lære mer om hund, mens andre vil jobbe med hund. Etter kurset har du et godt grunnlag for å begynne å jobbe som hundeinstruktør. Du er ikke ferdig utlært (det blir man vel aldri), men har du sørget for å tilegne deg nok praksis vil mange være klare for å holde kurs.

Det er også mange som starter å jobbe i hundebarnehage, som hundelufter, på kennel etc. Muligheten er mange når du har lært deg å jobbe med, og ikke minst lese hund.

Er det enkelt å få jobb som instruktør i Oslo Hundeskole ved endt utdannelse?

Mange av Oslo Hundeskoles instruktører rekrutteres fra instruktørkurset. Mange av avdelingene er i vekst og har stort behov for instruktører. Så mulighetene er tilstede, men du må ha bestått eksamen, bevist at du er engasjert og evner å holde et kurs og motivere deltakerne.

Hvor mye koster kurset?

Kurset koster i sin helhet 19 900,-
Pris modul 1: 14900,-
Pris modul 2: 6400,-

Påmeldingen er bindende.

Jeg har ikke 19900 kroner nå. Kan jeg delbetale?

I utgangspunktet har vi ingen god teknisk løsning for dette, men dersom du tar kontakt med oss finner vi alltid en måte å gjøre det på. I utgangspunktet betyr dette at vi lager en nedbetalingsplan sammen med deg, hvor hele beløpet skal være nedbetalt innen en fastsatt dato - siste forfallsdato. Alle innbetalinger skal gjøres mot den samme fakturaen, med den samme KID'en.

Dersom du ønsker en slik løsning må du melde deg på utdannelsen (hele til 19900 eller Modul 1 til 14900) og når du får faktura på mail må du sende oss fakturanummeret slik at vi kan lage nedbetalingsplanen og endre forfallsdatoen på fakturaen. Gjøres ikke dette, vil du få purringer, etc.

Hvorfor kan man velge forhåndbetaling av 1000,-ved bestilling?

Ganske mange av våre deltakere melder seg på i lang tid før kurset starter. Vi ønsker at du som deltaker skal få muligheten til å reservere en plass på kurset, selv om du ikke har pengene klare 6 mnd før kursoppstart. Derfor har vi åpnet for forhåndsbetaling som egentlig kan sees på som en delbetaling av totalbeløpet. Beløpet vil ikke tilbakebetales ved avmelding. 

Hvor kan man overnatte?

Mange reiser langt for å delta på kurset og er da avhengig av overnatting i Oslo området. Vi har ingen mulighet til å tilby dette, men ser av erfaring at mange velger å overnatte hos andre deltakere på kurset (hvertfall etter at man har blitt kjent). Alternativt har flere bodd på www.haraldsheim.no som ligger i nærheten av Sinsen.

Hvem er foredragsholdere på kurset?

Foredragsholdere:

  • Kursansvarlig An-Magrit Galåen

An-Magrit har jobbet i Oslo Hundeskole siden 2005. Hun driver Oslo Hundeskoles avdeling Øvre Romerike og Kongsvinger. I tillegg til dette er An-Magrit kursansvarlig i avdeling Oslo og nedre Romerike. Hennes mann, Gjermund, driver avdeling Asker og Bærum. An-Magrit og Gjermund jobber 100% med hund og lever av å lære opp nye og gamle hundeeiere. An-Magrit har i mange år konkurrert med egne hunder og er svært aktiv med egne hunder ved siden av jobben.

  • Geir Marring

Geir eier Oslo Hundeskole. Han har lang praktisk og teoretisk erfaring med hund og mangfoldige andre dyrearter i Norge og utlandet. Geir er kjent gjennom mange TV produksjoner og som forfatter av hundebøker. Han er en drivkraft i å sette fokus på å spre kunnskap om hundehold og hundeaktiviteter i Norge. Selv om Geir ikke alltid er like aktiv som foredragsholder på kurset er han alltid aktiv i kulissene og bidrar der det er behov for dette.

  • Per Rasmussen

Per har drevet med hund i over 25 år og har vært i hundeskolen siden 1993, altså nesten helt fra starten. Per er en stor kapasitet på problemhundløsning og atferdsendring av hund. Gjennom disse 25 årene har han mye utdanning i både inn- og utlandet, blant annet instruktørutdannelse fra Hundeskolen Sollefteå.

  • Erik Aleksander Andersen

Erik Aleksander er avdelingsleder for avd Østfold og Follo. Han jobber 100 % med hund og har flere hunder i trening. Han har en stor lidenskap for at hund og eier skal ha et godt samarbeid hvor det er forståelse for å kunne leke sammen. Han har en god formidlingsevne og deler gjerne sin erfaring med deg. Han konkurrerer på internasjonalt nivå.

  • Karianne Mortensen

Hun jobber for tiden som montessoripedagog på Ringerike montessoriskole og er lidenskapelig opptatt av å forstå mest mulig om hvordan både dyr og mennesker lærer, og hvordan vi kan legge til rette for en mest mulig optimal læringsprosess. Hun har jobbet for Oslo hundeskole i over 10 år med utallige kurs i lydighet og agility, samt ansvar for etologi og læringsteori på instruktørkurset. Utdannelsen er fra universitetet på Ås med en mastergrad i realfagsdidaktikk og en bachelor i husdyrfag med videre fordypning i hest, hund og katt. Hun er meget interessert i koblingen mellom teori og praksis i hundetrening og er opptatt av å jobbe for at det vi gjør på kursplassen gjenspeiler det vi vet om læring fra forskningen.

  • Gjermund Andersen

Er ansvarlig for lydighetshelgen sammen med An-Magrit. Gjermund er avdelingsleder i avdeling Asker og Bærum. Han er svært aktiv med egne hunder og konkurrerer i dag i norgestoppen. Gjermund holder også hundekurs inne i fengsler for innsatte sammen med Geir Marring.

  • Roar Kjønstad

Roar er avdelingsleder for avd Oslo og nedre Romerike. Han har dommerutdannelse i test av hund og i flere brukshundsporter. Han konkurrerer aktivt med flere hunder. Roar har lang erfaring innen flere hundesporter og har bred erfaring. Utstilling, problemhunder, spor, rundering, feltsøk, dressur og IGP er noen av områdene han har jobbet med.

Blir kurset fullt?

Det er selvfølgelig en mulighet for at kurset blir fullt. Ønsker du å sikre deg plass må du melde deg så få fort som mulig. Meld deg på her for å reservere plass: https://kurs.oslo-hundeskole.no/searches/7785/198.aspx

Når blir resten av kurset fakturert?

Dersom du har betalt depositum, vil du få faktura på resten av beløpet i forkant av oppstart av utdannelsen.

For de som ønsker å delbetale utdannelsen, er det muligheter for det. Dette må avtales med hovedkontoret. 

Ønsker du en annen betalingsløsning må du ta kontakt med oss på 22 07 67 76 eller på mail til utdannelse@oslo-hundeskole.no

Jeg ønsker å ta kurset gjennom NAV, er dette mulig?

Ja, det er mulig. Det er mange som tar kurset med støtte fra NAV. Både fordi man ønsker en ny yrkesretning eller fordi man trenger en ny start. 

For å få NAV til å dekke utdannelsen anbefaler vi deg først og fremst å snakke med din saksbehandler i NAV. Fortell om dine ønsker og vis info om denne utdannelsen. Anbefaler å legge frem info om den konkrete oppstarten, pris og innhold hver helg. Du finner disse artiklene her. I tilllegg er det smart å legge ved denne oversikten over Ofte Stilte Spørsmål.

De fleste som får dekket utdannelse via NAV går utdannelsen på normal måte. Men vi har også mulighet til å finne mer tilpassede løsninger dersom du og NAV ønsker det. Dette kan være oppfølging og lekse/oppgavehjelp en gang i uken, mentorløsninger eller arbeidstrening. Vi har mange løsninger og vil gjerne hjelpe deg for å nå dine mål.

Ta kontakt med oss på utdannelse@oslo-hundeskole.no eller ring oss på 22 07 67 76.

Hvor/hvordan melder jeg meg på kurset?

Gå inn på denne siden: https://kurs.oslo-hundeskole.no/searches/7785/198.aspx

Du kan lese mer om kurset herhttps://oslo-hundeskole.no/instruktorkurs/

Velg om du vil forhåndsbetale utdannelsen eller betale hele kurset med en gang. Fyll ut informasjonen, velg betalingsmåte, så er du påmeldt.

1
Legg igjen en kommentar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted

[…] Her kan du lese mer om de vanligste spørsmålene vi får ang instruktørkurset. […]

BESTILL KURS
Samarbeidspartnere