Agility

agility

Agility er en hinderløype med hund. Hunden skal hoppe over, løpe gjennom eller balansere over en rekke ulike hinder. Dette ligner på mange måter utfordringer de kan møte ute i naturen, noe de synes er morsomt. Sporten kommer opprinnelig fra England, med utspring i fra hestesporten. Agility er et engelsk ord, og betyr rask og lett bevegelig.

Mange hunder, ikke minst i by områder, får for lite aktivisering. Agility stiller krav til disiplin, konsentrasjon og oppmerksomhet. Dette er derfor en meget sunn aktivitet for hunden. Hunden får utfoldet seg på mange måter noe både hund og fører synes er morsomt.

Oslo Hundeskole har en egen internasjonal bane, med alle hinder tilgjengelig.

Kurs:

Introduksjonskurs - er et helgekurs fra lørdag til søndag. Forutsetninger for å delta på kurset er bestått hverdagslydighet og/eller bronsemerke kurs, forberedende konkurranse kurs eller tilsvarende.

Trinn 1 Agility – for de som er nybegynner, men ønsker å lære mer om agility. Kurset går en gang i uken, og varer i 8 uker.

Trinn 2 Agility – for de som kjenner hindrene, og har trent en del agility før. Kurset går en gang i uken. Det gjennomføres 8 kurskvelder med avsluttende prøve.

Konkurransekurs Agility – er et kurs for de som ønsker å gå videre til konkurranser i agility eller som ønsker å trene på et høyere nivå.

Våre instruktører har lang erfaring fra konkurranse og trening av ulike raser i agility.

Informasjonen som står i denne artikkelen er veiledende og kursene kan ha små forskjeller i de forskjellige avdelingene. Les på avdelingens hjemmeside eller ta kontakt oss på 22 07 67 76 hvis du har noen spørsmål.

Book kurs
Partnere