Grunnkurs

Seek kurs nybegynner

Grunnkurset passer både for deg som kun ønsker deg en trygg og god familiehund, for deg som har noen utfordringer med hunden din eller for deg som kan tenke deg å drive med en hundesport.

Grunnkurset passer for alle typer hunder som har gått valpekurs eller har en grunnleggende lydighet.

Målet med grunnkurset er å bevisstgjøre hundefører på hvordan man kan motivere, belønne, ha riktig timing og å avbryte adferd som ikke er ønsket.

På grunnkurset jobber vi med de mest grunnleggende øvelsene som;

-gå pent i bånd

-sitt

-dekk

-kontakt med hundefører

-innkalling

-bli

Utover i grunnkurset legger vi til forstyrrelser i alle øvelsene slik at både hund og hundefører opplever progresjon og mestring.

Vi jobber mye med positiv forsterkning, som godbiter, leke og riktig bruk av stemme og kroppspråk for å belønne hunden. Hundefører vil lære å belønne og motivere hunden best mulig.

I løpet av grunnkurset har vi en bydag og en bruksdag. På bydagen møtes vi et sentralt sted i nærmiljøet. Vi trener en del på å gå pent i bånd i gatene og ellers trene på øvelsene vi jobber med på kursplassen på nye steder. Her er det endel forstyrrelser i form av andre mennesker og høyere aktivitet rundt, enn det er på kursplassen.

På bruksdagen møtes alle som går på valpekurs og grunnkurs i skogen til en innholdsrik og sosial lørdag eller søndag. Dette er en viktig dag hvor hundene opplever å trene på et annet sted enn den kursplassen de vanligvis er på og møter nye hunder og mennesker. Vi trener på noen av de øvelsene vi er kjent med fra kursplassen, vi har en morsom økt i skogen hvor hunden skal finne oss og vi avslutter dagen med grilling og hygge og helt til slutt, en morsom hundesprint. Her deles valpekurs og grunnkurs opp og er heiagjeng for hverandre mens vi ser hvilke hunder som springer raskest etter familien sin. Her vanker det premier til de raskeste.

Grunnkurset går to dager i uken og det er 10 kursdager inkludert bruksdagen. Det er kurs enten mandag og onsdag eller tirsdag og torsdag.

Når dere har gått grunnkurset er dere klare for å begynne på hverdagslydighet.

Informasjonen som står i denne artikkelen er veiledende og kursene kan ha små forskjeller i de forskjellige avdelingene. Les på avdelingens hjemmeside eller ta kontakt oss på 22 07 67 76 hvis du har noen spørsmål.

Finn grunnkurs i din avdeling

Avdeling Asker og Bærum

Avdeling Bergen

Avdeling Follo

Avdeling Oppland

Avdeling Tromsø

Avdeling Østfold

Avdeling Buskerud

Avdeling Oslo

Avdeling Romerike

Avdeling Vestfold og Telemark

Avdeling Øvre Romerike

BESTILL KURS
Samarbeidspartnere