HD og AD hos hunder

Publisert 18 februar 2015

Det er mange hunder som sliter med dårlige «hofter» eller «albuer». Her er en liten forklaring på hva dette faktisk vil si.
HD: Hofteleddsdysplasi. Dysplasi vil si at lårhode og hofteskål ikke passer perfekt sammen, slik at det blir ”slark”, eller ustabilitet i leddet. Det kan skyldes for grunn hofteskål, feil på lårhodet eller andre årsaker. Denne ustabiliteten vil etter hvert gi små støtskader opp i hofteskåla som vil gi smerter, og over tid forkalkninger.

AD/AA: Albueleddsdysplasi/albueleddsartrose er en samlebetegnelse på flere feilutviklinger som kan skje i leddbrusken i albueleddet, de vil etter hvert gi smerter og forkalkninger (artroser).

For å ta røntgen må hunden bedøves med en lett sedasjon. Ved offisiell avlesning hos NKK er det også krav om at hunden er ID-merket. Bildene sendes inn til NKK, hvor man får en offisiell HD status.

Hunden må være eldre enn 1år gammel før vi kan ta røntgenbildene.

Dersom hunden din får påvist HD eller AD plager vil ikke dette si at du må slutte med all aktivitet med hunden, men det kan være at du må ta noen hensyn eller være flink å trene opp hunden riktig. Legg en plan sammen med din veterinær, så går dette veldig bra.

Sinsen Dyreklinikk har faste lave priser på røntgen av hofter og albuer:

HD røntgen 1570,-

AD røntgen 1570,-

HD + AD røntgen 1780,-

Bestill time på tlf. 22 22 31 11

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere