Påskeaktiviteter for hunden

Publisert 18 februar 2015

Påsken er en fin anledning til å bruke litt ekstra tid med hunden! Mange bruker tiden på å gå på tur, mens andre kanskje ikke har muligheten til dette. Her er noen øvelser/aktiviteter dere kan gjøre ute eller inne sammen med deres firbente venn.
Søksaktiviteter
Det er bare fantasien som setter en stopper for hvor mange forskjellige type søksaktiviteter dere kan gjøre. Det finnes mange fine hundespill som kan brukes. Videre kan dere gjemme leker eller godbiter rundt omkring. Be hunden ligge/sitte og bli (eller ha den i buret/et annet rom) mens du legger ut det du skal gjemme. Legg det hunden skal søke etter høyt og lavt, under tepper, under en skål, inni en dorull, etc rundt på et avgrenset område. Hent hunden og la den bevege seg fritt rundt og søke. Når hunden viser forståelse for øvelsen kan dere legge på en kommando ("søk") når dere starter øvelsen.

Bruk fantasien og del den med oss på vår facebookside 🙂

Innkalling
Alle har bruk for innkalling. De fleste ønsker at hunden skal komme hver eneste gang man roper på den, men det er ikke så lett å få til. Det krever nemlig en del trening. Også her kan dere bruke fantasien.

Dersom dere er to personer kan den ene personen holde hunden, mens den andre løper unna. Den som har løpt roper og hunden får løpe bort. Her kan dere legge på forstyrrelser, men hjelp hunden å lykkes!

Dersom dere er på tur i skogen og dere er to personer kan den ene gjemme seg og la hunden søke den frem uten noen hjelp - altså ikke rop, vis hunden hvor den skal eller liknende. Siden båndtvangen er startet kan det her være smart å bruke langline!
Husk, når hunden kommer til deg, skal den alltid få en belønning som den ser på som det den er - en belønning 🙂

Triks
Hundene bruker masse energi på å lære triks. På dette området er ofte barna mye flinkere enn oss voksne. Til dere som ikke har prøvd - det er faktisk ganske morsomt 🙂

Det finnes utallige triks man kan lære hunden. Her er noen:
- Rull rundt
- hold godbiten på nesen
- spill død
- hente ting (leker, flaske, sokker, etc)
- gå slalom mellom beina
- lukke skuffer
- gå baklengs
- gå bak

Her er det "mange veier til Rom", men prøv dere litt frem eller spør oss om tips på forumet eller facebooksidene våre!

Husk å belønne hunden når den gjør fremskritt mot ønsket øvelse - og når den tilslutt lykkes! Ikke krev for mye av hunden i starten!

Ta pauser og la hunden roe seg ned mellom hver økt.
Å lære hunden triks krever tid og tålmodighet - noe vi stort sett kan få til i påsken!

Kontakt
Å lære hunden å ha øyekontakt med oss kan i mange situasjoner være gull verdt.
La hunden sitte, stå eller ligge foran deg - uten kommando. Ha godbiter i begge hendene og hendene godt ut til sidene. Grunnen til at vi skal ha hendene ut til siden er fordi vi enkelt skal kunne se om hunden ser på hendene våre (mot godbitene) eller ser oss i øynene. Når du står/sitter her og venter på øyekontakt fra hunden sier du ingenting.

Når hunden etterhvert (etter 10 sekunder eller kanskje 5 minutter) ser deg i øynene i 0,1 sekund gir du hunden en godbit. Denne øvelsen gjentar du mange ganger. Når hunden begynner å vise en god forståelse for øvelsen kan du begynne å legge på kommando. Legg på kommando samtidig som du gir godbiten, altså med en gang etter at hunden har gitt deg øyekontakt. Kommandoen kan være: "kontakt", "følge med", "se her" eller liknende!

Etterhvert som hunden kan øvelsen kan du øke tiden hunden skal se deg i øynene før du gir godbit. Husk å ta gode pauser!

Vi ønsker deg og hunden din en fin påske!

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere