Fuglehundtreff i Straumsbukta sommeren 2020

Publisert 18 mai 2019

Kursdato : Helgene: 31 - 2 og august. Påmelding pågår.

Velkommen
Treffet er beregnet for alle stående fuglehunder.
Treffet går i helgene. Nederst finner du programmet .
Husk! Ta med vaksinasjonspapirer.

Sted
Kvaløya utenfor Tromsø. Straumsbukt gård som ligger i Straumsbukta.
Adr: Leirstrandveien 110, 9106 Straumsbukta
Tlf: 41332404

Overnatting
En kan leie North Tour sine luksustelt for kr 600 kr pr natt pr. pers. Eller en tar med telt, campingvogn eller bobil.

Mat
 Mat  holder selv. Det blir satt ut griller. De som leier glamping, kan benytte seg av vårt moderne kjøkken tilsluttet grillhytta i leieren. Der er det innlagt vann, oppvaskmaskin mm.
Vi har 5 glamping telt til rådighet. I hvert telt er det plass til 2 personer (ingen hund).

Toaletter og vann
Er ved og i grillhytta i camp området.

 • Treffet
  Ved siden av det sosiale. Trener vi hundene så mye vi selv måtte ønske det.
 • Et spennende Treff der vi i hovedsak jobber med samarbeid mellom hund og fører. Hver enkelt hund får individuel oppfølging.
 • Kontakttrening
  Her lærer vi å øke kontakten mellom hund og hundefører
  Innkalling – Her økes lysten til å komme tilbake til hundefører. Trenes veldig lystbetont. Vi benytter oss av innkallingsleker. Hundefører lærer endel triks, som vil få hundene til å repondere positivt.
  Sitt og bli sittende. Her trener vi gjennom fokustrening. Fokuset avhenger av hvor langt hver enkelt har kommet med treningen. Her vil dere få masse triks, som hjelper dere et langt steg videre.
  Den sterkeste provokasjonen i fokuseringen er levende fugl.
 • Ro I Oppflukt med provokasjon av visjonsrype og due.
  Stand skjekkes/trenes når hunden har ro i sitt med provokasjon.
  Avstandsutbygging mellom fører og hund til fugl. Her jobber vi i felt. Bygger hunden ut veldig systematisk. Vi har inngjerda innhegninger, der vi trener inn starten. Når hunden gjør det meste riktig, bygger vi  videre i felt.

Treffene går i Straumsbukta på Kvaløya. Nærmere bestemt på Straumsbukt gård. Gården ligger på venstre side 1 km sør for skolen i Straumsbukta. Det er Hundeskole skilt ved gården. Her har vi ca 13 000 da. å boltre oss på. Meld dere på via vår side. Så sees vi på et av treffene til sommeren.

For hvem?
Dette er treffet for dere som vil ha god kontakt med deres jakthund.  Vi trener med og uten due påvirkning. Treffet er for alle de stående fuglehund rasene. Fint og se likheter og forskjeller på individer og rase.

Der dere får god innføring i hvordan en får god kontakt med hunden, og hvordan vi bygger gradvis samarbeidet videre.  Hunden skal jo like å jobbe i lag med hundefører, så her lærer dere flere spennende øvelser som hunden din vil elske.

Vi jobber med positive metoder, som er belønningsbasert.

Dere lærer innkallingsleken, forfølgelsesleken mm. Leker som garantert vil få din hund til å elske å komme til deg ved innkalling, og øke samarbeidslysta med deg. Dere vil lære hunden deres å konsentrere seg bedre, gjennom konsentrasjonsøvelser, som hunden elsker og som dere  ser nytten av fort.

Duetrening er bare helt fantastisk.
Duetrening er et sikkert og fint alternativ for å få avdekket din hunds egenskaper i kontrollert treningsmiljø.
Når en trener er det viktig å være på forskudd av hunden. Derfor er det viktig med et kontrollert treningsmiljø.

   • Under duetrening eller annen tamfugltrening, kan vi justere hundens egenskaper og atferd i forhold til hundens driftsmotor (motivasjon og målretta atferder) til en har oppnådd et tilfredsstillende resultat.  Det er med på å forkorte innlæringstiden betraktelig, fordi vi har full kontroll over hund og byttedyr.
   • Ro i oppflukt. Det er viktig at hunden blir rolig i det fuglen letter. Dette må innlæres. Vi begynner med visjonsrype, for enklere å jobbe inn rituell «sitt». Så går det over i due, som skjer uten at hundene er forbredt på levende fugl. Dermed kommer resultatet raskere.
   • Standtrening. De aller fleste stående fuglehunder tar stand. Noen kan våkne senere enn andre. Dette kan vi hjelpe hunden deres  med å våkne.
   • Eldre hunder som har til vane og støkke opp fuglen, kan med duetrening jobbe inn ro i oppflukt ganske lett.

    

   Meld dere på her

   Treffene ligger ute på vår nettside for påmelding. Her

 

 

PROGRAM

Fredag
Kl 16 -  Innkvartering
Kl 20 -  Samling ved bålet eller i grillhytte. Her blir det lett underholdning og kos utover.

Lørdag
Kl. 10.- Samling (ved gapahuk like ved dueslaget)
Kl. !0.30 - 12.00 Gaidetekknikken, som får hunden til å følge deg. Dette er en metode, som hunden føler at det er naturlige for den å lære av. metoden bygger på hundens egne atferder og er enkelt å utføre for hundefører.
12.00 - 18.00  Trening på RO I OPPFLUKT. Her benyttes dummy og duer. Her lærer dere  time kommandoføring og forhindre hunden å utføre feil atferd uten å måtte rope og skrike til den. Nei i stedet vil dere bli veldig flinke til å rose deres hund.
14.00 - 18.00 Standtrening for de som måtte ønske det. Her settes det ut vaktler og  duer, som hundene lærer å ta stand på. dere vil ha veileder med i starten. Deretter kan dere trene på egenhand.
Matpause kl. 15.00 - 16.00 eller når dere ønsker det. Dette er et treff, ikke et kurs, slik at en kan gå til å fra som en vill.
Kl 20. Innkallingskonkurranse. Den såkalte innkalling til pålen? Knallspennende innkalling, der en skal sette ned hunden nærmest mulig en påle som er satt opp.

Søndag
Legges opp etter hva dere måtte ønske. Programmet legges opp på lørdagskvelden.
I tilegg til det som vi trente på lørdag kan vi gjøre følgende:
Reviering med utsatt due (for hunder som har RIO).
Jaktprøve på due (to mot to).
Trening på skudd.
OBS! Endringer kan skje på Treffet. Pga. Vær og andre uforutsette ting.Det er også mulighet for videre oppfølging etter at kurset er over.
Vi avslutter treffet kl. 16.-.

Veiviser til Straumsbukt gård:
På Tromsøya - kjør mot flyplass. Deretter mot Kvaløya. Følg hovedvei rett frem ved første rundkjøring på Kvaløya. Deretter følger dere veien videre med sjøen på venstre side helt til Straumsbukta. 1 km etter skolen i Straumsbukta ligger gården på venstre side av veien mot sundet. Avstand fra Tromsø sentrum er ca. 40 km.

Straumsbukt gård som kurset skal gå på er en gammel gård fra 1812. Den ligger veldig idyllisk til mot Tromsø sundet. Like ved den kjente Rystraumen og Hella.

Halv times kjøring fra flyplassen i Tromsø.

Treffet går på Straumsbukt gård. En eiendom som har det meste.  Vi benytter oss av hotell campen til NORTH TOUR. Campen ligger midt i treningsfeltet.

Vi kan trene eller sitte og se på andre trener fra grillhytta eller i gapahuken i fjæra. For de som ønsker kan en få overnatte i flotte luksustelt. Det er også mulighet for eget telt, campingvogn eller bobil.

Øyvind som er daglig leder av Oslo-hundeskole sin avdeling i Tromsø til daglig har mange spesialfelt. Han er Avversjonsinstruktør, atferdskonsulent, samt instruktør på en rekke felt.
Treffene ligger ute på vår nettside for påmelding. Her
Pris på overnatting: Telt og hytte kr 600 kr. pr. natt pr. person.
Adr: Leirstrandveien 110, 9106 Straumsbukta

Kontaktperson: Øyvind Trondsen

Mobil 413 32 404

Mail: oyvind@oslo-hundeskole.no

  0 0 votes
  Article Rating
  Abboner
  Notify of
  1 Comment
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Book kurs
  Partnere