God vinterferie!

Published 21 februar 2020

Course Date : Uke 9, 2020

Buskerud er på vei inn i vinterferie. Her er noen små tips til deg som skal til fjells – med hund.

Vinterferien er ferien for lange skiturer i variert vær, gjerne sammen med hunden. Dersom hunden har blitt to år, kan den også være med å trekke - og gi deg en litt mer fartsfylt og morsom tur.

Det er viktig å huske at hunden som oss, må varme opp før den skal jobbe. Det er også viktig at hunden som oss, har godt av å "gå seg ned" på slutten av turen. Vel fremme ved bilen er det smart å gi hunden en liten massasje, samt sette på de et dekken, før de skal inn i en kald bil. Det er viktig ikke minst med tanke på å forebygge/jobbe for en sunn og frisk hundekropp, og utsette eller i beste fall slippe, senskader som stiv rygg senere i hundelivet.

En annen ting vi fort kan glemme er at en utrent hund, eller en hund som ikke får lange turer i det daglige, ikke nødvendigvis har kondis til de lange skiturene vi ønsker å ta i vinterfjellet. De trenger også den jevne treningen for å holde et greit kondisjonsnivå.

Snøen kan også være litt hard og kald for hundepotene, så vi anbefaler å bruke potesokker - om hunden liker det eller ei.

Vi anbefaler også at hunden får styre noe av farta, ikke minst i nedoverbakkene. En hund som blir hengende etter, kan fort bli i overkant sliten. Også er det jo mye hyggeligere å gå sammen. 🙂

Vi i Oslo Hundeskole avd. Buskerud elsker å ha med hundene våre overalt hvor det er mulig, ikke minst ut på skitur. Der får hunden også springe sammen med oss! Tenk så stas! Det er en helt super måte å knytte bånd, og ikke minst jobbe med samarbeidet på. Det er likevel viktig å huske på forutsetningene som ligger til grunn, og gå ut fra de for å gjøre turen så hyggelig som mulig for både to- og firbeinte.

Vi ønsker alle en god, hundevenlig vinterferie! - uansett om det blir med eller uten fridager.

Vil du gå kurs hos oss? Sjekk kursoversikten vår her: Kurs OHS Buskerud

0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BESTILL KURS
Samarbeidspartnere