Båndtvangen oppheves 21 august??

Publisert 20 august 2020

21. august er den generelle båndtvangen opphevet. Men hva betyr det?

Fra 1. april - 20. august er det båndtvang i hele Norge. 21. august oppheves den generelle båndtvangen, men her er det mange ting å sette seg inn i.  Det kan være lokale regler for båndtvang avhengig av hvilken kommune du befinner deg i. Noen steder er det faktisk helårsbåndtvang. Ved brudd på båndtvangen risikerer du bot.

Men selv om det ikke er båndtvang i området du befinner deg, skal du alltid ha kontroll på hunden din. Det er ikke lov til å la hunden løpe løs, oppsøke andre hunder eller mennesker. På dette området er det dessverre mye forvirring som skaper usikkerhet og diskusjoner i på populære turområder. Dersom man ikke overholder båndtvangen eller ikke har kontroll på egen hund, er det alltid hundeeier som står ansvarlig for det som skjer.

En hund i bånd er ikke en ulykkelig hund, selv om de liker å løpe fritt. Det er opp til oss hundeeiere å aktivisere hunden og da er det bare å slippe fantasien løs. Dette er en fin periode å ha langlinetrening, innkallingstrening, gå pent i bånd, passeringstrening og andre aktiviteter man kan gjøre sammen med hunden.

NKK: Båndtvangen fortsetter i 180 kommuner. 

Les hva Mattilsynet skriver om båndtvang her: Mattilsynet
Her kan spesielt interesserte sette seg inn i hundeloven: Hundeloven
Her kan du sjekke om din kommune har regler om båndtvang utover den generelle perioden: Båndtvangkart

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere