Hundevennlig jul og nyttår

Publisert 24 november 2020

Kursdato : 24.12.20

Jula bringer med seg mye god mat og julepynt, nyttårsfeiringen har med seg raketter. Ingenting av dette er noe hunden – eller andre dyr – trenger å ta noe særlig del i.

Julemat, julepynt og gaver er ting vi på to ben liker å kose oss med i jula. Og det skal vi fortsette med. Vi bør likevel være ekstra obs på de firbente denne tida, da den bringer med seg nye, og kanskje ukjente, farer.

Nøtter og sjokolade er ikke bra for hunden. Jo mørkere sjokolade, jo farligere er den. Hold hunden unna julegodtet og plasser det utilgjengelig for den firbente.
Julemat inneholder vanligvis litt mer fett, salt og krydder enn den maten vi vanligvis spiser. Dette bør man ikke gi til hunden da det kan føre til store problemer med fordøyelsen deres.

Hunden er veldig fornøyd med å få den maten den vanligvis får. På tross av at luktesansen deres er veldig, veldig mye bedre enn vår, er smakssansen deres dårligere. Er fôrvanene gode, fortsett med de også i jula.

Nyttårsfeiringen kan også være en stor prøvelse for hunden. Selv om hunden kanskje ikke reagerer på smell og brå lyder til vanlig, kan raketter oppleves som en trussel. Det beste man gjør under den "verste" rakettoppskytingen, er å holde hunden inne sammen med en eller flere av de den vanligvis oppholder seg med.

Rakettlyder kan man trene på før nyttårsaftenen kommer, så hunden blir vant til lydene. Det kan være god hjelp. Den bør likevel ikke være ute, og heller ikke alene. Det anbefales også å holde hunden i bånd i perioden rundt nyttår da ikke alle overholder lover og regler for oppskyting av raketter.

Regler for oppskyting er: Det er bare lov å skyte opp raketter mellom 18.00 og 2.00 på selve nyttårsaftenen. Vi oppfordrer alle til å overholde disse reglene dersom de skal skyte opp raketter i det hele tatt.
Les hele reglementet her: oppskyting av raketter

Vi ønsker alle en fin, god, dyrevennlig julefeiring og nyttårsaften, uten skader og traumer.
Vi ønsker kos uten negative bivirkninger, og anbefaler derfor alle å ta hensyn.

Vil du starte det nye året med kurs hos oss? Finn kurset for deg her: kursoversikt Buskerud

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere