Hvilken hund skal jeg velge?

Publisert 24 mars 2021

Kursdato : 2021

Vi får mange henvendelser fra folk som planlegger å skaffe seg hund. Hvilken rase passer oss? Hvilket kjønn skal vi gå for? Hva må vi tenke på?

I disse tider er det mange som skaffer seg hund. Mange tar kontakt med oss før de skaffer seg hund med spørsmål som:
- Hvilken rase bør de skaffe seg?
- Bør de ha hanhund eller tispe?
- Bør de kjøpe valp eller gå for hund som skal omplasseres?
- Hva bør de se etter hos hunden?
- Hva er faresignal?
- Hva er bra/dårlig?

Vi er glade for alle som gjør god research! Vi syns det er bedre å gå gjennom disse spørsmålene før anskaffelse av hund i stedet for å ta de etter at hunden har kommet. Vi setter pris på disse henvendelsene.

Den store etterspørselen etter valp gjør at mange må vente lenge. Vi ser med uro at smugling av valper til Norge skjer i stor skala. Dette er en industri som støtter det som er kjent som valpefabrikker. Vi vet lite om disse fabrikkene, men det vi vet er at hundene på disse valpefabrikkene ikke behandles bra.

Vår generelle, sterke anbefaling til alle som vurderer å investere i hund er å kontakte seriøse oppdrettere - og heller stå på venteliste og få en hund fra en registrert oppdretter.
Dette gir trygghet i forhold til
- dyrevelferd.
- god oppfølging fra oppdretter.
- at ukjente sykdommer ikke følger med hunden.

NKK (Norsk Kennelklubb) har god oversikt over norske oppdrettere. Det finnes også raseklubber med oversikt over oppdrettere av "egen" rase. Vi anbefaler å gjøre noen undersøkelser før valg av både rase og oppdretter.

Det er også veldig viktig å huske at hunden skal være en del av familien i mange år - noe vi mener gir livet en ekstra verdi. 🙂

Vi vil gjerne bidra til at ditt hundehold blir positivt for både to- & firbeinte! Se om vi har kurs som passer for deg, din familie og din hund. Velkommen på kurs hos oss!

Kursoversikten finner du her: Kurs i Drammen og Lier

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere