Spesialsøk Del 1 – 26. mars 2022

Publisert 21 januar 2022

Kursdato : 26.03.2022

Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk nesen til hunden din faktisk er? Hunder kan finne ting som vi ikke engang kan se og markere plasser der noe har ligget.

Dette er en aktivitet der hunden er sjefen og vi skal sammen danne et godt grunnlag for å bygge selvtilliten hunden trenger for å stole på seg selv.

 

Spesialsøk kommer fra jobben en profesjonell søkshund utfører i politi og militæret, men har i senere tid også blitt tilgjengelig for private via sporter som f.eks. Nosework. Typiske profesjonelle søkshunder søker etter narkotika, eksplosiver, blod, bein, vev, utrydningstruede arter, penger, kreft og lignende. Det finnes rett og slett veldig få begrensninger for hva en hund kan finne. Den beste måten å få en effektiv hund på er riktig trening.

Vi skal lære hunden å finne en bestemt duft og fortelle oss at den har funnet noe. Dette blir selvsagt gjort ved utelukkende positive treningsmetoder, noe som ikke bare er bedre for hunden, men også den mest effektive måten til å få en god søkshund. Ulike hunder søker på ulike måter og vi vil derfor tilrettelegge treningen for hver enkelt hund og fører. Det er kun én og én ekvipasje inne om gangen.

 

Målet med kurset er å få en positiv og givende aktivitet som er moro å gjøre med hunden sin. Dere får en grunnleggende innføring i luktinnlæring og markering. Hunden skal få lov å jobbe mest mulig selvstendig og bygge opp en sterk selvtillit i løpet av helgen. Vi bruker både godbiter og leke for å bygge dette grunnlaget.

Etter kurs del 1 og del 2 i spesialsøk hos oss, har man mulighet til å være medlem i vår populære spesialsøksklubb som har trening en gang i uken. Dere vil få mer info om denne i løpet av kurset.

 

Kurset holdes ved Myrbø Dyrepensjonat, på kontorene til Oslo Hundeskole avd. Bergen.

 

Spesialsøk del 1

 

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere