Søk og nesearbeid fra 26. oktober

Publisert 19 oktober 2023

Kursdato : fra 26. oktober 2023

Vi arrangerer kurs med tema søk og nesearbeid. Kurset går over 6 torsdager ved Sand/Gardermoen. Det er mye trening inne og dett er begrenset med plasser.

 

Søk og nesearbeid fra 26. oktober

Ta med hunden på en morsom aktivitet! Her får hunden jobbet med sin unike luktesans! For oss mennesker er synet det viktigste sanseorganet. For hundene er det luktesansen. Ved hjelp av nesen og luktesansen sin, oppdager og opplever hunden sine omgivelser og omverdenen. Den fungerer som informasjonssenter, kikkert og varselsystem på en og samme tid.

Kurset går over 6 kvelder (torsdager) fra kl 18:00 - ca 19:30. 

Hva er nesearbeid?

Nesearbeid høres kanskje avansert ut, men det er veldig enkelt! Det innebærer at du som hundefører gir søksoppgaver til hunden din. Det kan være søk etter godbiter eller leke, en gjenstand, eller søk etter en bestemt duft.

Hvorfor er det bra å gi hunden søksoppgaver?

Luktesansen er særdeles godt utviklet hos hunder, og må kunne hevdes å være hundens viktigste sans. Å la hunden få snuse rundt på turer i hverdagen er fint, men å gi hunden søksoppgaver satt i system er mentalt stimulerende og veldig god hjernetrim. Hunder som lærer seg å aktivt bruke og stole på nesa si, blir ofte roligere og tryggere i ulike miljøer. Dessuten legger søksoppgaver til rette for et supert samarbeid med deg som hundefører.

Hvem er dette kurset for?

Introkurs i nesearbeid passer for alle hunder, uansett alder og størrelse. Vi vil blant annet jobbe med søk etter godbit/leke og duft, romsøk, emballasjesøk, søk i bygg etter person mm. Målet med kurset er at du som hundefører får inspirasjon til å trene enkle søksøvelser i hverdagen.

Kurset starter torsdag 26. otkober

Sted: Gardermovegen 108, 2060 Gardermoen. Det er innendørs lokaler, men de er ikke oppvarmet.

Håper vi sees!

 

Kontaktinfo

Epost: ovreromerike@oslo-hundeskole.no

Tlf: 22 07 67 76

Mobil: 406 15 250

 

Følg oss gjerne på facebook og instagram.

facebook_2015_logo_detail

    Media criticizing Instagram's new look is a travesty

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere