Introduksjon til nesearbeid

Publisert 18 januar 2024

Kursdato : 20. - 21. januar 2024

Innendørs introkurs i nesearbeid! Helgen 20.-21. januar arrangerer vi et introduksjonskurs i nesearbeid innendørs på Romerike.

Introduksjon til nesearbeid 20. - 21. januar 2024

Ta med hunden på en morsom aktivitet! Her får hunden jobbet med sin unike luktesans! For oss mennesker er synet det viktigste sanseorganet. For hundene er det luktesansen. Ved hjelp av nesen og luktesansen sin, oppdager og opplever hunden sine omgivelser og omverdenen. Den fungerer som informasjonssenter, kikkert og varselsystem på en og samme tid.

Hva er nesearbeid?

Nesearbeid høres kanskje avansert ut, men det er veldig enkelt! Det innebærer at du som hundefører gir søksoppgaver til hunden din. Det kan være søk etter godbiter eller leke, en gjenstand, eller søk etter en bestemt duft.

Hvorfor er det bra å gi hunden søksoppgaver?

Luktesansen er særdeles godt utviklet hos hunder, og må kunne hevdes å være hundens viktigste sans. Å la hunden få snuse rundt på turer i hverdagen er fint, men å gi hunden søksoppgaver satt i system er mentalt stimulerende og veldig god hjernetrim. Hunder som lærer seg å aktivt bruke og stole på nesa si, blir ofte roligere og tryggere i ulike miljøer. Dessuten legger søksoppgaver til rette for et supert samarbeid med deg som hundefører.

Hvem er dette kurset for?

Introkurs i nesearbeid passer for alle hunder, uansett alder og størrelse. Vi vil blant annet jobbe med søk etter godbit/leke og duft, romsøk, emballasjesøk, søk i bygg etter person mm. Målet med kurset er at du som hundefører får inspirasjon til å trene enkle søksøvelser i hverdagen.
For å sikre at hunden får brukt luktesansen og gjort søksoppgavene uten forstyrrelser, har vi kun en og en hund i aktivitet om gangen.

Tid: 20.-21. januar kl 10:00-15:00 begge dager

Sted: Wergelandsgate 10, 2080 Eidsvoll. Det er innendørs lokaler.

Håper vi sees!

 

Kontaktinfo

Epost: ovreromerike@oslo-hundeskole.no

Tlf: 22 07 67 76

Mobil: 406 15 250

 

Følg oss gjerne på facebook og instagram.

facebook_2015_logo_detail

    Media criticizing Instagram's new look is a travesty

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere