Flyball

Publisert 19 februar 2015

Hastighet, spenst og apportering – For en ballgal hund må dette være selveste drømmen av en hundesport.

Vårt Flyballlag i Follo er 3 ganger Norgesmester i Flyball, har deltatt i EM der vi fikk 6. plass i vår gruppe. Vi holder stadig oppvisninger på Østlandet.
Vi trener tirsdag kl. 18.00 og torsdager kl. 19.00. Kom gjerne innom for å se og snakke med oss. Gjør gjerne avtale for å prøve hunden din i Flyball.

Lagarbeid  
Flyball er en hundestaffet hvor fire hunder konkurrerer sammen som et lag. Hundene skal hoppe over fire hindre, før de vender på en flyballboks der de plukker med seg en tennisball, for så å hoppe tilbake over de samme hindrene. Når en hund har passert det siste hindret, kan neste starte. Konkurranser kjøres i heat og går på tid.
Det finnes også enkeltløp der tiden på en hund konkurrerer mot andre.

For alle
Sporten passer for alle hunder, store som små, unge som gamle. I dag har de alt fra Jack Russel terrier, til doodler og blandingshunder som er med og trener, og har man en spenstig hund som liker å løpe og som liker baller har man en god forutsetning for å gjøre det bra.
– Mange tror at man for eksempel må ha en border collie for å gjøre det bra i en sånn sport, men det er helt feil. Her kan alle hunder være med og hindrene på banen blir stilt etter den minste hunden på laget. En forutsetning er imidlertid at hunden går fint med andre hunder, da det er en lagsport, forteller flyballentusiastene. Som i mange andre hundesporter er det forøvrig viktig at hunden er ferdig utvokst før man starter å trene, da hindrene kan være en belastning for hunden.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere