Introduksjon i søk og nesearbeid

Publisert 9 mars 2024

Kursdato : 6. og 7. april 2024

Introduksjon i søk og nesearbeid 6. – 7. april i Jessheim. Et spennende kurs for alle hunder!

Å gi hunden din muligheten til å utforske sin unike luktesans gjennom søk- og nesearbeid er ikke bare gøy, men også svært givende for både hund og eier. Denne aktiviteten bidrar til å holde hunden din fysisk og mentalt sunn, samtidig som den lar dem utøve sine naturlige instinkter.

Viktig aktivitet for hunden!

Ta med hunden på en morsom aktivitet! Her får hunden jobbet med sin unike luktesans! For oss mennesker er synet det viktigste sanseorganet. For hundene er det luktesansen. Ved hjelp av nesen og luktesansen sin, oppdager og opplever hunden sine omgivelser og omverdenen. Den fungerer som informasjonssenter, kikkert og varselsystem på en og samme tid.

Hva er nesearbeid?

Nesearbeid høres kanskje avansert ut, men det er veldig enkelt! Det innebærer at du som hundefører gir søksoppgaver til hunden din. Det kan være søk etter godbiter eller leke, en gjenstand, eller søk etter en bestemt duft.

Hvorfor er det bra å gi hunden søksoppgaver?

Luktesansen er særdeles godt utviklet hos hunder, og må kunne hevdes å være hundens viktigste sans. Å la hunden få snuse rundt på turer i hverdagen er fint, men å gi hunden søksoppgaver satt i system er mentalt stimulerende og veldig god hjernetrim. Hunder som lærer seg å aktivt bruke og stole på nesa si, blir ofte roligere og tryggere i ulike miljøer. Dessuten legger søksoppgaver til rette for et supert samarbeid med deg som hundefører.

 

Hvem er dette kurset for?

Introkurs i nesearbeid passer for alle hunder, uansett alder og størrelse. Vi vil blant annet jobbe med søk etter godbit/leke og duft, romsøk, emballasjesøk, søk i bygg etter person mm. Målet med kurset er at du som hundefører får inspirasjon til å trene enkle søksøvelser i hverdagen.
For å sikre at hunden får brukt luktesansen og gjort søksoppgavene uten forstyrrelser, har vi kun en og en hund i aktivitet om gangen.

Praktisk info:

Dato: 6.-7. april

Tid: kl 10:00-15:00 begge dager

Sted: Gardermovegen 108, 2060 Gardermoen (Sand)

Pris: 2500,-

Instruktører:

Anita Olsrud og June Ragnif Johansen. Begge er aktive innen søk og konkurranser med egne hunder.

 

Nesearbeid er en form for mental stimulering for hunden, og bidrar til å forebygge kjedsomhet og uønsket atferd.

Håper vi sees!

Kontaktinfo:

Epost: ovreromerike@oslo-hundeskole.no

Tlf: 22 07 67 76

Mobil: 406 15 250

 

Følg oss gjerne på facebook og instagram.

facebook_2015_logo_detail

    Media criticizing Instagram's new look is a travesty

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere