Ta hensyn i varmen!

Publisert 1 august 2019

Vi er inne i det varmeste året på lang tid. Her har vi skrevet litt om hvordan du kan ta hensyn til hunden din i varmen!

Kjøl ned kroppen til hunden!

Dersom hunden er mye ute i varmen, enten på lang tur, ligger på terrassen, "hjelper" deg med arbeid i hagen eller liknende, er det viktig å kjøle ned hunden. Hvordan gjør vi dette?

  • Ta vann på potene og eventuelt brystet og magen til hunden.
  • Ikke ta vann på ryggen til hunden. Dette vil bare være med på å gjøre hunden varmere da vannet begynner å "koke".

Noen vil da spørre om hunden da ikke skal bade. Det kan den gjøre. Da kjøler den ned hele kroppen på en fin måte. Men når de er ferdige og bade, tørker vi ryggen til hunden.

Varm asfalt

På de varmeste dagene kan asfalten bli så varm at hunden kan få skader på potene. Dette er skader som er tidkrevende og kjedelige å lege. Er du usikker på om asfalten er for varm er det bedre at du kjenner med hånden og vurderer selv om det er for varmt. Er det for varmt må dere holde dere unna asfalten i denne perioden eller kjøpe sko/potesokker med gummisåle til hunden.

Sørg for at hunden får rikelig med vann

Mange hunder drikker masse på egenhånd. Er det tilfellet for deres hund er det bare å sørge for at den alltid har tilgang til friskt vann.

Men av forskjellige grunner er det mange hunder som ikke får i seg nok vann i varmen. Da må dere hjelpe til, og vi har noen triks:

  • Hell vann over fòret til hunden rett før dere serverer det. Fòrkulene skal ikke bli myke. Dette gjør at hunden får i seg vann samtidig som de spiser.
  • Putt noe hunden liker i vannet til hunden. Da vil hunden "fiske" etter dette og får i seg vann samtidig.
  • Bruk Rehydration Support dersom hunden Rehydration supportviser tegn til lett dehydrering. Dette vil være med å kompensere for væsketapet til hunden. Rehydration Support selges hos veterinær og i noen dyrebutikker.
  • - Hvis hunden nekter å drikke på annen måte kan dere bruke denne metoden: Få tak i en drikkeflaske med "sprutetut". Legg tuten i hunden sitt kinn, hold hunden sitt hode lett bakover og hell inn litt og litt vann. La hunden svelge vannet før du heller på mer vann.

Finn ut hva som fungerer for din hund - det viktigste er at hunden får i seg vann!

Hvis hunden din er veldig dehydrert eller du mistenker det - kontakt veterinær.

Hund i bilen

Dette er viktig. Bildet under snakker for seg selv! Dersom hunden skal være i bilen når den står stille må dere sette bilen i skyggen og sette opp alle vinduer og bakluka på bilen. Sørg for at det er gjennomtrekk og hold øye med hunden og temperaturen i bilen. Dersom det er så varmt i bilen at du selv ikke vil sitte der - så skal ikke hunden være der!

varmt i bil

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sølvi
5 år siden

Hva med lange skogsturer på varme dager?

Book kurs
Partnere