Påsketips for hunden

Publisert 30 mars 2015

Det er viktig for oss i Oslo Hundeskole at hundene rundt i de tusen hjem får en fin påske. Her kommer vi med noen tips til dere!

Skare
Dersom dere skal på fjellet er det stor fare for at snøen er hard på toppen og myk under - såkalt skare. Dersom hunden løper mye i slik snø og tråkker gjennom er det fare for at hunden kan kutte seg på snøen og få små sår. Skal dere ut på tur steder hvor det er mye skare kan det være en fordel å ta på hunden potesokker, evt smøre potene med vannfri potesalve før og etter tur.

Sjokolade
Sjokolade kan være livsfarlig for hunder. I påsken "florerer" det med sjokolade på hytter og i hus. Pass på å hold påskesjokoladen på steder hunden ikke får tak i den. Dersom hunden får i seg sjokolade kontakter dere veterinær.

Lange turer
I påsken har vi tid til å gå lange og fine turer - i motsetning til hva vi har tid til i hverdagen. Pass derfor på at dere ikke legger ut på så lange turer at hunden blir totalt utslitt og pådra seg skader. Det er mye tyngre å løpe i snø, enn på barmark hjemme!

Bil i solen
Solen er sterkere enn på lenge, og varmere skal den bli. Ikke la hunden ligge i lukket bil i solsteken. Tempraturen kan fort bli 50, 60 og 70 grader i bilen. Sett bilen i skyggen med åpne vinduer og dører dersom hunden må ligge i bilen en kort periode.

Mat og drikke
I påsken er det ofte mye aktivitet for hundene. Pass på at de får i seg godt med mat og drikke både morgen og kveld. I tillegg kan dere fylle på med energyfòr på lange turer.

Kulde
Selv om det er varmt i luften er snøen fortsatt kald. Skal hunden ligge og slappe av i snøen mens dere raster kan det være smart å ha med noe den kan ligge på for å beskytte testikler, patter, etc.

Hvile
Gi hunden muligheten til å slappe godt av etter lange turer. Hundene liker å kunne trekke seg tilbake i buret sitt når den er sliten. Også dersom hunden omgås og får oppmerksomhet fra mange mennesker er dette noe som tapper energi og hunden må ha muligheten for å trekke seg tilbake. Ikke forstyrr en hund som sover!

Førstehjelp
Ulykken kan alltid være ute. Små eller større skader. Ha med et førstehjelpskrin slik at dere kan gjøre det beste ut av situasjonen! Sjekk veterinærmulighetene i nærheten av hytten før ulykken er ute, slik at dere enkelt kan kontakte dem.

Tilslutt: bruk sunn fornuft dersom dere er usikre.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere