Weekend SEEK kurs i Brumunddal 27/2-1/3

Publisert 19 februar 2015

Kurset blir holdt innendørs på Bokrustad hundesenter, Dalaustvegen 221, 2386 Brumunddal.
Kurset har teori Fredag 27/2 kl.18.00-21.00, og Lørdag/Søndag praktisk 10.00-16.00.
Dette er en hundeaktivitet som er billig og lett tilgjengelig. Det trenges lite utstyr, og det kan trenes tilnærmet over alt. Man kan trene alene eller sammen med andre. Utstyret man trenger er en hund med interesse for lek med gjenstand, og to svarte konger.

Bjørn Erik Frigård har lang erfaring innen trening av hund og spesielt søk- og sporarbeid. Han har jobbet mange år i politiet i Hundepatruljen og har jobbet lenge med å utvikle et morsomt og lærerikt kurs for alle hunder. Oslo hundeskole starter nå spesialsøkskurs. Vi har valgt å kalle aktiviteten SEEK, og det skal bli en hundesport der vi benytter lek med hunden som start. Etter hvert ønsker vi at dette skal bli en konkurranseform. Hunden skal stimuleres til å søke etter og finne kongbiter, for deretter å markere på disse.
Treningsmetoden er den som politi, fengselsvesen og Norsk folkehjelp`s minehundtrenere benytter. Vi har valgt å sette kongsøket som mål og konkurranseform, men dersom man etter dette ønsker at hunden skal søke etter andre luktbilder som for eksempel råte, sopp eller døde mus i veggen i tillegg, er dette helt uproblematisk, og raskt gjort. De profesjonelle introduserer hundene for eksempelvis narkotika og miner.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere