Hundens dag 3 januar

Publisert 16 desember 2015

Hundens dag 3 januar

Hundens dag 3. januar. Åpning av Øvre Romerike Hundesenter! Vi ønsker deg velkommen til hundens dag ved åpning av vår treningshall for hund ved Gardermoen søndag 3. januar fra kl 12:00 – 15:00. Adressen er Gardermovegen 16, Nannestad

Hundens dag 3 januar

Hele familien er hjertelig velkommen til hundens dag. Her kan du prøve agilitybanen og seek (la hunden bruke nesen) Kaffe og kaker blir servert og du treffer mange hyggelige hundemennesker.

Vi holder til i Gardermovegen 16, Nannestad. Arrangementet er gratis.

Litt om Agility:

Agility er en hinderløype med hund. Hunden skal hoppe over, løpe gjennom eller balansere over en rekke ulike hinder. Dette ligner på mange måter utfordringer de kan møte ute i naturen, noe de synes er morsomt. Sporten kommer opprinnelig fra England, med utspring i fra hestesporten. Agility er et engelsk ord, og betyr rask og lett bevegelig.Mange hunder, ikke minst i by områder, får for lite aktivisering. Agility stiller krav til disiplin, konsentrasjon og oppmerksomhet. Dette er derfor en meget sunn aktivitet for hunden. Hunden får utfoldet seg på mange måter noe både hund og fører synes er morsomt.

Litt om Seek:

Oslo hundeskole starter nå spesialsøkskurs. Vi har valgt å kalle aktiviteten SEEK, og det skal bli en hundesport der vi benytter lek med hunden som start. Etter hvert ønsker vi at dette skal bli en konkurranseform. Hunden skal stimuleres til å søke etter og finne kongbiter, for deretter å markere på disse. Treningsmetoden er den som politi, fengselsvesen og Norsk folkehjelp`s minehundtrenere benytter. Vi har valgt å sette kongsøket som mål og konkurranseform, men dersom man etter dette ønsker at hunden skal søke etter andre luktbilder som for eksempel råte, sopp eller døde mus i veggen i tillegg, er dette helt uproblematisk, og raskt gjort. De profesjonelle introduserer hundene for eksempelvis narkotika og miner.
Tanken er at dette skal være en hundeaktivitet som er billig og lett tilgjengelig. Det trenges lite utstyr, og det kan trenes tilnærmet over alt. Man kan trene alene eller sammen med andre. Utstyret man trenger er en hund med interesse for lek med gjenstand, og to konger.
Oslo Hundeskole avd Øvre Romerike har nå fått innendørs treningshall til hund på hele 20 x 44 meter og god belysning.
Målet vårt er å samle hundeeiere for å lage et godt miljø rundt hundetrening. Vi vil legge stor vekt på et positivt og sunt hundehold, hvor trivsel er viktig.
Håper vi ses!

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere