Vinterferie

Publisert 23 februar 2016

Kursdato : Uke 9

Vinterferien i Buskerud er rett rundt hjørnet. Vi har kursfri i vinterferieuka (uke 9). Det betyr at du har mye tid til egentrening og aktiviteter med hunden din! Vi gir deg her noen tips til aktiviteter du og hunden din kan gjøre sammen.

Kanskje du skal på fjellet? Kanskje du skal ut på ski? Skitur er en veldig fin aktivitet for hunden din også. Lærer du hunden din å trekke kan du få en tur med god fart også der det ikke er nedoverbakke. Pass på at hunden din er trent i dette - og gammel nok - før du legger ut på langtur. Les fjellvettregler for hund for å være best mulig rustet.

Kanskje du ikke skal på fjellet, men være hjemme? Kanskje det ikke er snø der? Søk etter godbit er en enkel og fin aktivitet hvor hunden din får jobbet litt med hjernen sin også - og belønnes hele tiden ved at den finner godbiter. Avgrens området du strør godbiter i så har du bedre kontroll og hunden må jobbe litt ekstra for å finne ut av området godbitene ligger i.

Turgåing kan gjøres om fra en normal tur, til en tur med "det lille ekstra" ved å sette på en kløv; sekk til hunden. Merk: før du legger noe særlig vekt i kløven, bør hunden være minimum et år. Uten kløv er hunden på tur, med kløv er hunden på jobbtur. 🙂

Er dere flere på tur kan noen gjemme seg for at hunden skal finne de. En står igjen med hunden, en eller flere gjemmer seg og gir et hint om at de er klare for å bli funnet, så setter den gjenværende i gang hunden for å finne de som er borte. Med langline på hunden har hundefører bedre kontroll på hunden og ser lettere hva hunden gjør for å finne de som er borte. Når hunden din finner de bortgjemte, da er det feiring! Både bursdag og julaften - og ikke minst vinterferie.

God vinterferie både til alle, om dere har fri eller ei!

Vi sees på kurs etter vinterferien! Vil du melde deg på kurs, starter vi nye kursrunder i april. Meld deg på her.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere