Spesialsøk/Smeller starter 31.10

Published 30 juni 2020

Course Date : Kommer kurs i mars. Påmelding pågår.

Spesialsøk/smeller
Kurset går over ei helg. Fredag kveld. Dagtid lørdag og søndag.
Dette er et kurs som vil lære deres hund å benytte sin luktesans effektivt mot målrettede funn. Nå har endelig vi ikke profesjonelle begynt å nyttegjøre oss av hundens luktesans. Vi har begynt å benytte hunden, til finne  igjen det vi måtte ønske at den skal finne  for oss.

For hunden blir dette en uforglemmelig positiv opplevelse. Der hunden vår virkelig får vist hvor nyttig den er for oss. Dette er kurset der hunden deres lærer å konsentrere seg i verdens mest populære spill for hunder. Det starter enkelt og bare fantasien stopper utviklingen. Hvis hunden din stresser, vil dette spillet kurere stresset, for spillet krever konsentrasjon.

Vow for et hundekurs! (Tidligere deltagere).

Spesialsøk har vært noe helt spesielt for oss, som vi vil dele med flere hundeeiere. Først vil vi takke instruktørene i Oslo hundeskole avd. Tromsø for all hjelpen vi har fått og alt de har lært oss over denne helgen.

Etter denne helgen sitter vi igjen med utrolig mye ny og viktig kunnskap om hund og om oss selv.

I helga har vi har ledet hunden vår, gjennom å føre den i søket etter lukter den aldri ellers ville ha funnet av seg selv. Vi har timet og belønnet den så perfekt og nøyaktig, som det lar seg gjøre. Dette har vi fått til gjennom Oslo Hundeskole sitt introkurs i spesialsøk.

Treningen gikk innomhus, med hunden oppe på et stort bord. Der søkte de etter preparater i ei spesiallaget plattform. Plattformen lærte vi å styre etter god veiledning. Etter hvert søk, måtte   hunden få hvile, inntil det var den sin tur igjen. Vi hundeførere lærte å føre treningslogg, slik at vi fikk et hjelpemiddel til å justere treningen. Etter at alle hundene hadde vært en tur i gjennom søket. Ble arbeidet grundig gjennomgått. Selvsagt ble alt filmet og gjennom filmopptakene så vi oss selv og hundene jobbe.

Kurset var krevende, men det var verdt det. Vi lærte å forstå vår hund så mye bedre.

En helt ny verden for våre hunder og oss har åpnet seg med dette kurset. Hva en hund får til å søke med sin nese er bare helt uttrolig, men allikevel så vanskelig skjønne for oss. Nå forstår vi så mye mer. Denne kunnskap kan vi benytte oss av til mye mer enn søksarbeid med hund. Ja faktisk kan hele vårt hundehold bli helt forandret.

Flere av oss trudde vi at vi var flink med hund, nå skjønner vi hvor lite vi kunne. Dette kurset i Spesialsøk har åpnet øynene våre, for hvordan hunden har det, og hvordan den benytter seg av sin sterkeste sans, luktesansen.

Spesialsøk var noe helt annet enn det vi trodde det var, og vi er veldig glade for at vi meldte oss på dette kurset. Vi trodde at det var vi som skulle lære hunden, i stedet var det vi som trengte mer læring for å bedre kunne kommunisere med hunden vår.

Dette kurset skulle hvert et krav for en hver hundeeier å ta. Takk til Øyvind og Eirik som var instruktørene på kurset for Oslo Hundeskole avd. Tromsø.

Den sterkeste anbefaling fra:
Deltakerne på Spesialsøk 4 -6 mars 2016

OBS! Dette kurset er oppført på nettsiden som «Spesialsøk».

Se på you Tube her:

Spesialsøk/smeller
Sted: Straumsbukt gård i Straumsbukta på Kvaløya.
ADdr: Leirstrandveien 110. 9106 Straumsbukta.
Kurs i Spesialsøk, er et kurs for dere:
- som ønsker en aktivitet sammen med hunden sin.
- som ønsker et bedre samarbeid med sin hund.
- Som ønsker å forstå sin hund bedre.
- som ønsker å få hunden til å kunne konsentrere seg bedre.
- som ønsker å få en roligere hund i hverdagen (stressdemping).
- som vil lære hunden å benytte luktesansen sin positivt.
- som ønsker å trene hunden opp hunden til søkshund (spor eller lign.).
- som ønsker å gå smellerkurs (vi trener samtidig inn smeller i denne treningen, slik at utyte blir ekstra stort).
- som ønsker å trene opp hunden i spesialsøk (sopp, id mm.)
- som ønsker å bli selv flink til å forberede trening, gjennom å kunne time og belønne hunden riktig.

Meld deg på i dag.

Kurset passer for alle hunder i alle aldre og størrelser.
Instruktør og du lager spillereglene, som hunden din skal spille etter. Dette er morsomt for dere begge. Spillet blir vanskeligere og enda mer utfordrende og spennende for hunden etter hvert som ferdighetene stiger.

 

Vår pris kr 2500.-

Meld deg på her.

Kurset starter opp fredag  2 oktober, med teori. Avslutter første kveld kl 21.00.  Deretter lørdag fra kl 10 - 17 og søndag fra kl 10 - 16 med hund.
OBS! viktig at hunden er sulten til kurset.

Legg igjen en kommentar

BESTILL KURS
Samarbeidspartnere