Spesialsøk (Weekendkurs) Ekstra kurs!!

Publisert 8 september 2022

Kursdato : 2 - 4 desember Helgekurs

Kurset er for nybegynnere og videregående innen spesialsøk. (6 deltagere)

Kurset er for alle hunder som kan spise, dvs. alle hunder.  Den må ikke kunne noe annet for å delta.

Kurset går over ei helg. Fredag kveld. Dagtid lørdag og søndag.
Dette er et kurs som vil lære deres hund å benytte sin luktesans effektivt mot målrettede funn. Nå har endelig vi ikke profesjonelle begynt å nytte gjøre oss av hundens luktesans. Vi har begynt å benytte hunden, til finne  igjen det vi måtte ønske at den skal finne  for oss.

 

 

https://oslo-hundeskole.no/wp-content/uploads/2021/12/bildesøk_boxer.jpg

 

For hunden blir dette en uforglemmelig positiv opplevelse. Der hunden vår virkelig får vist hvor nyttig den er for oss. Dette er kurset der hunden deres lærer å konsentrere seg i verdens mest populære spill for hunder. Det starter enkelt og bare fantasien stopper utviklingen. Hvis hunden din stresser, vil dette spillet kurere stresset, for spillet krever konsentrasjon.

Til denne treningen benytter vi oss av ei spesialbygd plattform.

 

Videregående
Har du allerede gått det grunnleggende kurset. Kan du allikevel melde deg på her og få den teoretiske og praktiske oppfølging videre.

Vow for et hundekurs! (Tidligere deltagere).

Spesialsøk har vært noe helt spesielt for oss, som vi vil dele med flere hundeeiere. Først vil vi takke instruktørene i Oslo hundeskole avd. Tromsø for all hjelpen vi har fått og alt de har lært oss over denne helgen.

Etter denne helgen sitter vi igjen med utrolig mye ny og viktig kunnskap om hund og om oss selv.

I helga har vi har ledet hunden vår, gjennom å føre den i søket etter lukter den aldri ellers ville ha funnet av seg selv. Vi har timet og belønnet den så perfekt og nøyaktig, som det lar seg gjøre. Dette har vi fått til gjennom Oslo Hundeskole sitt introkurs i spesialsøk.

Treningen i spesialsøk, går innomhus, med hunden oppe på et stort bord. Der søkte de etter preparater i ei spesiallaget plattform. Plattformen lærte vi å styre etter god veiledning. Etter hvert søk, måtte   hunden få hvile, inntil det var den sin tur igjen. Vi hundeførere lærte å føre treningslogg, slik at vi fikk et hjelpemiddel til å justere treningen. Etter at alle hundene hadde vært en tur i gjennom søket. Ble arbeidet grundig gjennomgått. Selvsagt ble alt filmet og gjennom filmopptakene så vi oss selv og hundene jobbe.

 

 

Bildet: Smellertreningen foregår ute eller inne, alt etter vær og forhold.
Det foregår på bakkenivå.

Kurset var krevende, men det var verdt det. Vi lærte å forstå vår hund så mye bedre. En helt ny verden for våre hunder og oss har åpnet seg med dette kurset. Hva en hund får til å søke med sin nese er bare helt utrolig, men allikevel så vanskelig skjønne for oss. Etter kurset forstår vi så mye mer. Denne kunnskap kan vi benytte oss av til mye mer enn søksarbeid med hund. Ja faktisk kan hele vårt hundehold bli helt forandret i positiv retning.

Flere av oss trudde vi at vi var flink med hund, nå skjønner vi hvor lite vi kunne. Det er så mye mer å lære. Dette kurset i Spesialsøk har åpnet øynene våre, for å se mer av hvordan hunden har det, og hvordan den benytter seg av sin sterkeste sans, luktesansen.

Spesialsøk var noe helt annet enn det vi trodde det var, og vi er veldig glade for at vi meldte oss på dette kurset. Vi trodde at det var vi som skulle lære hunden, i stedet var det vi som trengte mer læring for å bedre kunne kommunisere med hunden vår.

Dette kurset skulle hvert et krav for en hver hundeeier å ta. Takk til Øyvind og Eirik som var instruktørene på kurset for Oslo Hundeskole avd. Tromsø.

Den sterkeste anbefaling fra:
Deltakerne på Spesialsøk 4 -6 mars 2016

OBS! Dette kurset er oppført på nettsiden som "Spesialsøk".

Se på you Tube her:

 

Spesialsøk
Sted: Straumsbukt gård i Straumsbukta på Kvaløya.
ADdr: Leirstrandveien 110. 9106 Straumsbukta.
Kurs i Spesialsøk, er et kurs for dere:
- som ønsker en aktivitet sammen med hunden sin.
- som ønsker et bedre samarbeid med sin hund.
- Som ønsker å forstå sin hund bedre.
- som ønsker å få hunden til å kunne konsentrere seg bedre.
- som ønsker å få en roligere hund i hverdagen (stressdemping).
- som vil lære hunden å benytte luktesansen sin positivt.
- som ønsker å trene hunden opp hunden til søkshund (spor eller lign.).
- som ønsker å gå smellerkurs (vi trener samtidig inn smeller i denne treningen, slik at utbytte blir ekstra stort).
- som ønsker å trene opp hunden i spesialsøk (sopp, id mm.)
- som ønsker å bli selv flink til å forberede trening, gjennom å kunne time og belønne hunden riktig.

Meld deg på i dag.

Kurset passer for alle hunder i alle aldre og størrelser.
Instruktør og du lager spillereglene, som hunden din skal spille etter. Dette er morsomt for dere begge. Spillet blir vanskeligere og enda mer utfordrende og spennende for hunden etter hvert som ferdighetene stiger.

Vår pris kr 2800.-

 

 

Kurset starter opp på en fredag, med teori. Avslutter første kveld kl 21.00.  Deretter begynner det spennende på lørdag og søndag fra kl 10 - 16 med hund.
OBS! viktig at hunden er sulten til kurset.

 

 

Følg oss gjerne på sosiale medier:

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere