Valpekurs Drammen/Lier 12. mars

Publisert 2 mars 2020

Kursdato : 12.3.2020

Valpetiden er en herlig tid! – men den kan også være utfordrende. Vi ønsker å gi dere et god start på et langt liv sammen. Valpekurset passer for alle valper mellom 10 uker og seks måneder.

Fra den dagen du får med deg valpen hjem begynner treningen for å få en sosial og hyggelig familiehund. Valpekurset passer for valper eller hunder uten erfaring fra kurs eller lydighetstrening. Valpekurset passer både for deg som vil ha en velfungerende familiehund og for deg som vil drive med en form for hundesport.

Ønsker du er god start med samarbeidet mellom deg og den nye valpen din, er dette kurset for deg. Sliter dere med valpebiting, tissing inne, ha på bånd eller uro ønsker vi også å hjelpe dere med dette.

Kurset bygger på positiv innlæring med grenser som er enkle å forstå både for hund og fører. Valpen og eier får hjelp til å bli en harmonisk flokk som spiller på lag med hverandre og mestrer hverdagen. Kursene er lagt til rette for hele familien, både voksne og barn.

Første kurskvelden har vi teori (uten hund). Teorikvelden er 18.30 - ca. 21.00 og holdes på Pets Drammen (2. etg. CC, Brakerøya)
Teorikvelden er torsdag 12. mars. Resten av kurset er praktiske kurskvelder, mandager og onsdager, ved Bruparken (Christian Bloms gate/Tordenskiolds gate) i Drammen, med unntak av en Bruksdag som holdes en søndag i løpet av kursrunden.

På valpekurset legger vi grunnlaget for en trygg og sosial familiehund. I løpet av 8 kurskvelder lærer eierne å rose og motivere hunden riktig. Vi lærer inn forskjellige øvelser på en positiv og morsom måte. Vi lærer valpen å være oppmerksom på fører, konsentrere seg over lengre perioder, innkalling, sitt, sitt og bli, grunnlaget for å gå pent i bånd og grensesetting.

Valpekurset har 8 kurskvelder, en gang i uken. Kurset holdes mandager kl. 18.00-19.15.  De praktiske treningene holdes ved Bruparken (Christian Bloms gate/Tordenskiolds gate), Drammen.

Kurset koster 2190,- kr. På våre kurs betaler du per firbeint, ikke tobeint, så hele familien er velkommen til å være med - om de ønsker det.

I løpet av valpekurset har vi bruksdag (søndag) fra kl 12.00 - 15.00. På bruksdagen møtes alle som går på valpekurs og grunnkurs i skogen for en innholdsrik og sosial søndag. Dette er en viktig dag hvor hundene opplever å trene på et annet sted enn kursplassen. De møter nye hunder og mennesker. Vi har en morsom økt i skogen hvor hunden skal finne oss og vi avslutter dagen med hundesprint og grilling.

På valpekurset jobber vi med øvelser som:
- innkalling
- kontakt
- sitt / dekk
- sitt & bli / dekk & bli
- gå pent i bånd

Vi lærer inn øvelsene på en positiv måte med hjelp av godbiter, lek og riktig bruk av stemme og kroppsspråk.
Når dere har gjennomført valpekurs, er dere klare for å begynne på grunnkurs.

knapprmelddegpkurset

Foto: Betina Lykke

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] fin og god tid. VI har valpekurs både i Drammen og i Lier. Instruktør i Drammen er Trude Løken: valpekurs Drammen Instruktør i Lier er Johanne Nilsen: valpekurs […]

Ragnhild
4 år siden

Hei, jeg lurer på hva dere legger i «grensesetting» på valpekurset? Er det hovedfokus på øvelser eller er det fokus på sosialisering? Mvh Ragnhild.

Redaktør
Reply to  Ragnhild

Hei. Beklager treg respons på dette!
For å ta det siste først: Sosialisering: Vi har ikke frislipp på våre kurs. Valpene sosialiseres på en kontrollert måte. De skal på kursplassen lære å fokusere på/følge eier på tross av at andre hunder er i nærheten.
Grensesetting: vi ønsker at læring på hva som er riktig og galt foregår på riktig måte, ut fra hvilket stadie valpen er på. Altså ut fra hvilke forutsetninger som ligger til grunn for at valpen skal forstå hva som er riktig/ønsket adferd. Dette er individuelt i og med at alle valper er forskjellige.
Jeg håper det gav deg litt svar på dine spørsmål. 🙂
Mvh Trude – Avd.leder OHS Buskerud

Book kurs
Partnere