God påske!

Publisert 26 februar 2021

Kursdato : Uke 13, 2021

Påsken er rett rundt hjørnet! Vi gleder oss over alle som har lagt opp til en hundevennlig påskeferie.

Kanskje du har tenkt å ta med familien på skiferie (i den grad det er igjen snø i fjellet..)? Kanskje du skal ut av landet og ikke har mulighet til å ta med deg hunden din? Kanskje du skal ut av landet og ta med deg hunden din? Uansett hva du skal, er det lurt å huske å ta med hunden i påskeplanleggingen. Vi vil gjerne hjelpe deg med det.

Skiferie: På noen få områder er hundekroppen lik menneskekroppen. Er hunden din godt trent, vant til lange turer, vant til å trekke, er det ikke noe problem å ta den med på en lang skitur. Er den ikke vant til utfordrende turer, må den trenes opp. Da er det lurt å starte med det i god tid i forveien - eller ta kortere turer. Husk trekksele dersom hunden skal dra deg.
Uansett hva hunden er vant til eller ei, er det noen punkter du som hundefører skal ta hensyn til:
- potesokker: hundepotene kan bli såre på vinterføre, spesielt om det er skare. Da er potesokker en veldig enkel "kur" for å forhindre dette.
- dekken: hunder blir varme på skitur, akkurat som oss, og om de skal inn i en kald bil er det en god ting å putte på et dekken på hunden. Dette kan være med på å forhindre evt. ryggplager seinere i hundelivet. Dekken/teppe er også fint å ta med på turen dersom det skal rastes underveis. Snøen er kald å slappe av på - også for hunden.
- påskesola: hunden din kan bli solbrent! Den kan også bli snøblind. For å forhindre solbrenthet, kan man dekke til hunden, la hunden unngå sola eller rett og slett bruke solkrem. For å unngå at hunden blir snøblind, kan man skaffe spesialbriller lagd for hunder - eller unngå at hunden er for lenge ute i sollys.

Mattilsynets fjellvettregler for hund

Ferie uten hund: Ikke alle har muligheten til å ta med seg hunden på ferie. Da er det mange gode alternativer for hunden. Dersom du ikke er så priviligert at familie eller venner kan ha hunden boende hos seg, er det mange gode kenneler/hundepensjonat eller andre organiserte hundepassere som kan være verdt å sjekke. Vi håper du evt. har gjort en liten research i forkant så du er sikker på at hunden din får et godt opphold.

Utenlands med hund: Vaksinereglene kan variere fra land til land. De fleste landene kreves det rabiesvaksine for. Har du ikke gjort dette enda, er du dessverre altfor seint ute, men det er nyttig å vite til neste evt. utenlandsreise.

Vi ønsker alle en god påskeferie! Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe!
Vi nås på: buskerud@oslo-hundeskole.no

Vil du gå kurs sammen med hunden din når påskeferien er over, se kursoversikten vår her: kursoversikt.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere