Ta hensyn til hunden i varmen!

Publisert 18 februar 2015

Kjøl ned kroppen til hunden!
Dersom hunden er mye ute i varmen, enten på lang tur, ligger på terrassen, "hjelper" deg med arbeid i hagen eller liknende, er det viktig å kjøle ned hunden. Hvordan gjør vi dette? Ta vann på potene og eventuelt brystet til hunden.
Ikke ta vann på ryggen til hunden. Dette vil bare være med på å gjøre hunden varmere da vannet begynner å "koke".
Noen vil da spørre om hunden da ikke skal bade. Det kan den gjøre. Da kjøler den ned hele kroppen på en fin måte. Men når de er ferdige og bade, lar vi ryggen tørke.

Sørg for at hunden får rikelig med vann
Mange hunder drikker masse på egenhånd. Er det tilfellet for deres hund er det bare å sørge for at den alltid har tilgang til friskt vann.

Men av forskjellige grunner er det mange hunder som ikke får i seg nok vann i varmen. Da må dere hjelpe til, og vi har noen triks:

Hell vann over fòret til hunden rett før dere serverer det. Fòrkulene skal ikke bli myke. Dette gjør at hunden får i seg vann samtidig som de spiser.

Put noe hunden liker i vannet til hunden. Da vil hunden "fiske" etter dette og får i seg vann samtidig.

Bruk Rehydration Support dersom hunden viser tegn til lett dehydrering. Dette vil være med å kompensere for væsketapet til hunden.

- Hvis hunden nekter å drikke på annen måte kan dere bruke denne metoden: Få tak i en drikkeflaske med "sprutetut". Legg tuten i hunden sitt kinn, hold hunden sitt hode lett bakover og hell inn litt og litt vann. La hunden svelge vannet før du heller på mer vann.

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere