Sommer med hund

Publisert 8 juli 2017

Kursdato : Juli 2017

Sommeren er i gang! Hva må du som hundeeier tenke på?

Vi hører om flått, om huggorm, om våteksem, om heteslag og om såre poter - for å nevne noe. Og jada, alt dette er verdt å ta hensyn til. Vi kan ta en rask gjennomgang av dette først.

Flått:
Hva gjør du dersom hunden har fått flått på seg? Det første er å fjerne den. Som oftest er det helt ufarlig. Dersom hunden er smittet med borreliose, settes den på en antibiotikakur.
Borreliose hos hund/katt.

Det finnes flere hjelpemiddel mot flått, bl.a.:
- flåtthalsbånd: ved allergisk reaksjon, ta det av. Ta det også av om hunden skal bade.
- dråper: ved allergisk reaksjon, vask det av. Vær obs på at virkningen forsvinner raskere om hunden bader.
- Bravecto/tablett: kan kjøpes på apotek med resept fra veterinær.

Huggorm:
Blir hunden bitt av huggorm, må den til veterinær snarest mulig. Hunden bør ikke bevege seg for mye etter å ha blitt bitt i og med at giften fra huggormen spres via blodet. Har du tablett mot huggorm-bitt, må hunden uansett til veterinær snarest mulig. En tablett vil i beste fall utsette spredningen av giften.
Huggormbitt hund.

Våteksem:
Ufarlig, men plagsomt og ser stygt ut. Får hunden din våteksem, hold området rundt tørt. Barber gjerne bort pelsen nærest eksemet. Blir det bare verre, kontakt veterinær for å få salve mot eksemet.
Våteksem hos hund.

Heteslag:
Dersom hunden får heteslag er det viktigste å få kjølt ned hunden raskest mulig. Hunden må i skygge, få tilgang til vann, og fukt gjerne hunden nedenfra. Klarer ikke hunden drikke selv, bruk spruteflaske. Sprut da vannet mellom tennene og tunga for å forhinde at hunden går i sjokk.
Heteslag hund.

Såre poter:
På varme dager blir asfalten veldig, veldig varm. For å forhindre at hunden skal få brannsår, kan potesokker være smart om du må gå med hunden på asfalten. Det finnes potesalve man kan smøre på dersom poteputene er tørre/såre.

Det er mye å tenke på som hundeeier. Det meste går bra dersom man bruker sunn fornuft. Er du i tvil: ta en telefon til veterinæren.

Det vi vil oppfordre til som vi mener er noe av det viktigste man kan gjøre som hundeeier, er: Kos deg med hunden din. Nyt de lange sommerkveldene sammen og ha det morro. Det skader ikke å leke litt! 😀

God hundevennlig sommer!

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere