Dagbok fra Blodsporkurs på Melnes Gård

Publisert 18 februar 2015

Tone med hunden Arkas gjennomførte blodsporkurs i mai 2011 på Melnes Gård. Her kan du lese Tones opplevelser fra kurset!
Dag 1: 5 spente hundeeiere møtte opp på Melnes Gård utenfor Fetsund. Vi ble møtt av en meget engasjert herre som formelig hoppet av iver - det viste seg å være lederen for kurset, Geir Marring. Denne herren - som vi fort ble dus med, ga oss en grundig innføring om sporlegging. Han fortalte oss om hvordan vær / vind og forskjellig underlag påvirker luktmolekylene og dermed hundens opplevelse i sporet. Og kanskje det viktigste - om hvordan vi som hundeeiere skal oppføre oss under et søk når vi "linefører". Det er viktig å huske at hunden trenger å bearbeide det han har lært. Læringsprosessen kan flate ut, evt. gå noe tilbake underveis. Lær å lese hunden - da har vi en forutsetning for å trene riktig. En dag med mye teori, men en finere dag har jeg ikke hatt på lenge. Nå ser jeg fram til morgendagen - veldig spent!

Dag 2: Nydelig dag. Vi startet med å legge 5 spor. Så tok vi en pause før en og en hund skulle prøve seg. Så kom turen til Arkas - wow!!! På vei til "start" måtte vi pasere sauer og hester, hadde på følelsen av å ha en "tidsinnstilt bombe" i bånd. Nesa gikk som en hjulvisp. Vel fremme tok jeg på sele og line - Geir tok over. Greit å gjøre alt riktig for hunden første gang. Geir presenterte oppsparket for Arkas. Det "tok" han, men veien til skanken var ikke helt etter boka. For mange

0 0 votes
Article Rating
Abboner
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Book kurs
Partnere